Składniki:
- ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1 kostka margaryny
- 3 łyżki cukru
- 5 żółtek
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 1/2 kg sera
- 1 budyń
- 1 jajko
- 1/2 kostka margaryny
- 1 puszka brzoskwini
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 5 białek
Wykonanie:
Ciasto zagnieść, podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na blachę i podpiec do lekkiego zarumienienia ,a drugą do lodówki. Ser i resztę składników zmiksować na masę i przełożyć na ciasto. Na masie poukładać pokrojone brzoskwinie.
Ubić pianę z 5 białek oraz ze 1/2 szklanki cukru pudru i położyć na placku. Pozostałą część ciasta położyć na wierzchu i piec w temperaturze 180°C do zarumienienia (ok. 1 godziny).
Smacznego!
bardzo lubię sernik z brzoskwiniami :) zawsze się udaje :)
OdpowiedzUsuńhttp://naszlakusmaku.blogspot.com/