Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki wody
- 3 łyżki kakao
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki dżemu (obojętnie jaki)
- orzechy włoskie (nie wymagane)
Wykonanie:
Margarynę,cukier,wodę i kakao gotować razem 3 minuty. Po ostudzeniu odlać 1/2 szklanki na polewę i do reszty dodać 4 całe jajka, 2 szklanki mąki, dżem i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać. Posypać orzechami włoskimi (niekonieczne). Piec około 45 do 60 minut (w zależności od piekarnika) w temperaturze ok. 170 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić i polać polewą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz